субота, 11. јун 2011.

Retrospektiva

U julu će biti 2 godine kako sam počela da pravim nakit i moram priznati da je to hobi na kojem sam se najduže zadržala ... Mada, s obzirom da nemam nameru da prestanem već samo da se predam drugim materijalima, javlja mi se da mi nije samo hobi ... Očigledno je i posao ili životna potreba! Srećna radinost! hmmm Jer kada razmišljam šta bih, gde bih ... Nije mi opcija kao radostan poziv advokatura vec izrada nakita, pa šta ja onda radim tu gde radim za platu?!
Kako bilo, vreme će pokazati, nije ni to loše, malo se osećaš kao bitnom medju svetom kravata i akten tašni :D
Elem, razmišljala sam o svemu onom što sam pravila i koliko sam napredovala za ove 2 godine i zaista je sjajno! Od transfera bez duše do nečeg samo mog ... Put je bio veličanstven! I zaista mi fale dani nad knjigom, a noci sa efaplastom, jer sam tada imala i najbolju inspiraciju ...
Ovo je moj izbor mojih najdražih radova (a biću skromna i reći, najboljih)

I jedan vrlo drag transfer, mada nije samo to ; )
Moram reći da neću skoro kačiti nove radove iako radim polako, jer nemam više često pohvaljen, a vrlo jeftin i prost, znaci savršen, fotoaparat ...

I nadam se da cu stići i finansijski i vremenski da pored svih nekih novih zanimacija posetim kurs izrade nakita od bakra, srebra ... To bih baš volela! Ma hoću : )


12 коментара:

  1. Znas kako si me strecnula....... dobro je sto ne prestajes, bas bi mi bilo zao.

    Cekam sledecu tehnikuuuuu. S nestrpljenjem :)

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Tamara, uživala sam čitajući ovaj post, jer sam se u nekim crticama i sama "našla". Uživaj i dalje u stvaranju, budi ti, i ne mijenjaj se. Ok, možeš promijeniti materijal :)) I neka ti se ostvari tvoja želja, jer jedva čekam vidjeti tvoje majstorije s bakrom i srebrom.
    Pozdrav :))

    ОдговориИзбриши
  3. Super radovi, koji odisu samo tvojim licnim pecatom. Kada se pogledaju vidis se TI, iako te ne poznajem, mogu da prepoznam tvoje radove, sto je, slozices se, vrlo velika stvar :)
    (ili bar ja tako mislim)

    ОдговориИзбриши
  4. predivan nakit,sve mi se svidja!

    http://fashionbymental.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Čestitke na godišnjici, samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  6. "Srecna radinost".Kako dobar izraz!Donosi nam srecu,nesumnjivo.Jos kad bi donosio i neke vece prihode...Ali,malo je onih srecnika koji zive od rada koji ih ispunjava.Da se ne zalimo:pravi je dar i ovo putovanje koje prozivljavamo,zar ne :)?Sto je Bilja rekla:ovi radovi nose tvoj i samo tvoj pecat i prepoznala bi ih u moru drugih sto je veliki uspeh.Uzivaj u nastavku puta :)!

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala vam na ovim divnim recima, nadam se da cu uskoro i sebe i vas da obradujem sa novim radovima, a za metale cu malo pricekati, ali dobro ... Bar je u plnau : ) velikom planu : )

    ОдговориИзбриши
  8. Ovo je divota za gledanje! Srećna godišnjica rada i samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala Lyra : ) Hvala Psihologu sa zatvorenim blogom ; )

    ОдговориИзбриши
  10. Sve je slatko,samo tako nastavi,ne odustaj od svojih snova ;)

    ОдговориИзбриши