субота, 19. јун 2010.

Crtano po volji

Evo sličica par ranijih radova, sve je od efaplasta, sve je crtano, sve je unikat (bar moj unikat, ako ima sličnih, prijavite :D) ... U poslednje vreme primećujem da kreativci koji rade sa polimernom glinom naglašavaju kako rad nije oslikan ... Ok, posao je stvarno za poštovanje i neke šare koje dobijaju su stvarno za padanje u nesvest ... Ali ... stičem utisak, a možda grešim, ponavljam, ja stičem utisak, kao da je zbog toga taj rad više vredan, jer nije oslikan, ručno! Već šara dobijena po tutorijalu, mešanjem boja ... Pa? Posao je stvarno velik, u oba slučaja i tako cu ja da se pohvalim time ... Da je kod mene u zadnje vreme sve crtano : ) crtam sebi i nakit i život po volji i želji ... I ponosim se time ; )

9 коментара:

  1. draga silvuja odlično si ti to nacrtala:)).....a ovo što kažeš da se neki busaju u prsa kako im radovi nisu crtani neka te ne zamara......i u decoupageu neki naglašavaju da rade samo s decoupage papirim....pa???!!!
    nastavi ti nama crtati nakit a sebi život i svima će nam biti ljepše.....
    a ptičicu bih mam zagrlila kako je slatka :)))....
    pusa.....

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Mare : ) Ma nije problem, svako o svom radu može kako hoće, ne zameram ništa ... To je samo neko moje zapažanje, meni se čini glupim, ali ajde ... Šta ja znam, još nisam napravila savršen rolat :D
    U dekopaž se uopšte ne razumem, ali kontam da ima neki šmek kada se radi putem "štapa i kanapa", kao i transferi bez skupog transfer papira ; )
    Pozdravlja te ptičica, ona je moja i naravno, nastalo spontano, veliki sam obožavalac malih pernatih, savršenih stvorenja : )))

    ОдговориИзбриши
  3. Ja volim tvoje radove, iako se baš ne razumem, znam malo, koliko sam nekada imala priliku da čitam na forumu, nisam to radila, ali mi se sviđa, ptičica cvrkuce, crveni cvetovi mirišu, crtaj i oboj svoj svet bojama koje ti najviše voliš, jer, sve ovo i radimo zato što volimo, nema nikakvog takmičenja.
    Kiss!

    ОдговориИзбриши
  4. mislim da je problem kod prema/ fima/ beolina, sto ljudi ne shvataju da to nije crtano, vec radjeno posebnim tehnikama i da samo izgleda kao da je tako, pa onda zato kreativci naglasavaju da NIJE ... ni zbog cega drugog (pricala sam sa nekoliko njih, i znam da ih ovo izludjuje, kada moraju da ponavljaju x puta- jedno te isto..., ali opet, mozda ne naglasavaju svi ovo, zbog ovog razloga, ne znam :))

    tvoji radovi su zaista lepi... i posebni na svoj nacin, jer su crtani tvojom rukom... ima li nesto lepse?

    ja inace, imam nesto sto je efaplast (samo se drugacije zove) i ne umem da radim sa njim... bas mi je tesko da ga oblikujem, a onda kada i uspem, kada se osusi, bez problema ga prelomim... (lol)... pa znam koliko je potrebno truda za ovako neki rad...

    ОдговориИзбриши
  5. Mozda je tako, ne znam, nije mi to mnogo bitna tema za razmisljanje, ali eto, podsetila sam se kada sam pisala post ... Sve se moze reci i na drugaciji nacin, ali opet svi nekako biraju taj jedan, koji moze da zvuci nadmeno ... Nema veze : ) kao sto rekoh, meni se cini da je tako, na ovom mestu i u ovo vreme, mozda u nekoj drugoj situaciji ne bih mislila isto ; )

    Hvala Drangulije, jeste mi jako zanimljivo da crtam, pogotovu sto mi je to davno zaboravljen i ugusen talenat :`( pa mi je ruka jos nesigurna, ali trudim se : ) a sto se tice efaplasta, on je poprilicno cvrst kada se osusi, sad ne znam koji si ti materijal koristila, ne bih mogla da uporedim, ali oprobaj se jednom i sa efijem :D mene je odusevio :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  7. Dugmici na ogrlici su jako dobri a cvetne mindjuse predivne:)
    Ti draga samo dalje crtaj super ti ide!

    P.s. ne znam sta se desilo sa predhodnim postom?!

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala Zorice : ))))
    Hey, ne znam sta bi sa porukom, blog postao ko fejs, samo baguje :/

    ОдговориИзбриши